DE STOELMASSAGE

 

Wat is nu precies stoelmassage

Bij de stoelmassage gaat het om een drukpuntmassage ter bevordering van de lichamelijke conditie en ter voorkoming van (aan het werk gerelateerde) ziekten, zoals de symptomen van stress en RSI.
Stoelmassage is tevens een zeer effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen, de energiebanen beter te laten stromen en het lichaam in balans te brengen. De stoelmassage is gebaseerd op traditionele Japanse drukpuntmassage op een massagestoel en wordt gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. Het resultaat is dat men zich ontspannen en verfrist voelt. Het is een opkikker voor lichaam en geest!

Mijn stoelmassage is een korte, ontspannende en activerende massage. De massage kan op elke gewenste (werk)plek door de kleding heen worden gegeven. Na de behandeling op de massagestoel voelt men zich ontspannen en verfrist, doordat de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de hersenen toenemen.

De stoelmassage is niet voor iedereen geschikt. Stoelmassage is een preventieve massage en kan geen behandeling voor medische klachten zijn. Stoelmassage is ook niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die zwanger proberen te worden. Bepaalde drukpunten worden in de Chinese geneeskunst gebruikt om samentrekkingen van de baarmoeder te stimuleren tijdens de bevalling. In de Japanse massage stelt men dat de energie-uitwisseling tussen de zwangere vrouw en haar foetus verstoord kan worden. Ik wil natuurlijk niet ingaan tegen duizenden jaren oude wijsheden...

Wat zijn de voordelen van een stoelmassage

• Stoelmassage kan over de kleding heen worden gegeven, men hoeft zich dus niet uit te kleden.
• Men voelt zich zittend op een massagestoel vaak comfortabeler dan liggend.
• Een kortere stoelmassage maakt het financieel voordeliger.
• Er komt geen olie aan te pas, dus geen plakkerig gevoel na de stoelmassage. Men kan direct weer over tot de orde van de dag.
• De massage kan gegeven worden waar men wil; ik neem een eigen stoel mee.